Try-out: Een soort van Stilte
26 & 27 september, Brugge
Met Een soort van Stilte voert Pim Cornelussen een onderzoek naar ecologisch geheugenverlies. Terwijl je een tocht maakt door Brugge hoor je het verhaal van een uitgestorven diersoort die hier jaren geleden nog huisde. Je loopt door zijn oude leefgebied, ruikt wat hij rook, ziet wat hij zag, herinnert je op dat moment - hoogstwaarschijnlijk als enige - dat hij er ooit was. Je wordt vanaf dat moment hoeder van een verdwenen soort. Een oefening in organisme-overschrijdende empathie, een zoektocht naar hoe we kunnen voelen wat we hebben verloren. Lukt het je om afscheid te nemen van wat hier ooit geweest is?
Na deze try-out kan je ook de première van 'Een soort van Stilte' bijwonen op AMOK van 3 tot 8 oktober.
Praktisch
- Startpunt: Groenestraat 19b, 8000 Brugge (KAAP)
- Vertrekken kan tussen 13u en 15u30.
De wandeling duurt ongeveer een uur. Beschikbare tijdsslots worden meegedeeld bij inschrijving. - Inschrijven kan via info@kunstenplatformplanb.be.
- De wandeling wordt alleen of per twee gemaakt.
- Breng zelf een koptelefoon / oortjes en smartphone mee. Aan het meeting point kan je de nodige audiobestanden downloaden op je gsm. Er zal daarvoor wifi aanwezig zijn. Indien je niet in het bezit bent van een smartphone, geen probleem, je kan er ook gratis eentje lenen van ons.
- Het dragen van een mondmasker is verplicht in de Brugse binnenstad.
- Deze try-out is gratis.
Luister hier 'Een soort van Stilte'
Credits
Idee en creatie: Pim Cornelussen
Stem: Marjan de Ridder
Muziek: Janis van Heesbeke en Marie Pien
Sounddesign: Ruben de Brok
Field Recordings: Nina De Vroome
Productie: Kunstenplatform PLAN B
Met steun van: Workspacebrussels, Het Schrijverslab/KONVOOI, KAAP
Met de steun van Cera, de Vlaamse overheid, de Nederlandse Ambassade in België.
Hoe gaan we om met het massale uitsterven van andere organismen in onze tijd? Voor PLAN B/Veldwerk voert Pim Cornelussen met Een soort van Stilte een onderzoek naar ecologisch geheugenverlies. Een oefening in organisme-overschrijdende empathie, een zoektocht naar hoe we kunnen voelen wat we hebben verloren. In de vorm van een wandeling kruip je als toeschouwer in de huid van een uitgestorven (of met uitsterven bedreigde) diersoort.
Lees hier meer over dit project.