KUNSTENPLATFORM PLAN B

Bert Jacobs

Voor PLAN B bouwde Bert een bizarre serre, en creëerde zo een microklimaat voor willekeurige planten. Dit eigenaardig onderkomen gebouwd uit gerecupereerde ramen hield het midden tussen wildgroei en gecoördineerd groeien, een vergeten plek waar de natuur toch de bovenhand kon nemen. Door een minimum aan onderhoud, testte deze installatie zijn maximum aan spanwijdte en bestaansrecht. Langzamerhand werd deze verwilderde moestuin een mini-jungle, onderhevig aan de seizoenen en de tijd. De evolutie van deze constructie was gedurende verschillende edities van Kunstenfestival PLAN B te volgen.

BIO

Bert Jacobs (°1987, B) studeerde Vrije Grafiek aan KASK Gent, waarna hij zich vestigde in Brussel. Als multidisciplinair kunstenaar gaat Bert zowel aan de slag met tekeningen, sculpturen, installaties, omgevingen en happenings. Doorheen deze verschillende media raakt Berts oeuvre verschillende thema's aan: van de mechanismen van het geheugen en de verbeelding, tot de daad van het verzamelen. Vanuit gevonden voorwerpen en/of toevallige situaties, bouwt Bert een eigenzinnige praktijk uit.
 Ondertussen was zijn werk al te zien Noplace (Oslo, NOR), Air (Antwerpen), KunstWerke (Berlin, DE) en in de Beursschouwburg (NIGHT SHIFT from dusk till dawn, Brussel). Residenties had hij o.a. in Het Entrepot (Brugge) en ADATA Air in Bulgarije.