KUNSTENPLATFORM PLAN B

Veldwerk III publicatiepresentaties met Seasonal Neighbours en Kathrin Böhm, 8 november in Gent

All info in English here

Op 8 november presenteert Kunstenplatform PLAN B in Kunsthal Gent de publicaties die werden gemaakt als onderdeel van Veldwerk III. Nina de Vroome, Barbara T’Jonck, Tim Theo Deceuninck, May Abnet en Ánima O. Cassamajor brachten hun onderzoek tot leven in woord en beeld. Ze gaan daarbij in gesprek met twee andere kunstenaars/collectieven die recent een publicatie uitbrachten: Seasonal Neighbours en Kathrin Böhm. 

VELDWERK

Met Veld­werk onder­steunde Kun­sten­plat­form PLAN B drie edities lang een groep kunstenaars/​collectieven bij een langdurig onder­zoeks­tra­ject in de rurale ruimte. Daarbij gold slechts een criterium: dat het zich buiten de stad zou afspelen, of dat het in ieder geval de stad als centrum van de dingen in vraag zou stellen. De kunstenaars zetten zo hun praktijken, interessevelden en vragen aan het werk om een landschap te onderzoeken, en het al luisterend te (her)verbeelden. Niet als nostalgische, achtergestelde of authentieke regio ten opzichte van de almaar moderniserende stad, maar als uitsnede van rurale dynamieken en relaties. 

Voor Veldwerk III waren dit Nina de Vroome, Barbara T’Jonck, Tim Theo Deceuninck, May Abnet en Ánima O. Cassamajor. Zij gingen aan de slag in een oud mijnwerkersdorp, keken kritisch naar de idee van een collectieve plattelandsgemeenschap, gingen na hoe het landschap fotograaf kan worden, gaven een nieuwe invulling aan ‘de vallei’ als een zinvolle plek om na te denken over informatietechnologie, en vroegen zich af hoe we de natuur naar de stad kunnen brengen en de stad naar de natuur - met een focus op mensen die hier vanwege systemische onderdrukking minder toegang tot krijgen.

PROJECTPRESENTATIES

Ook dit traject wordt afgesloten met een inkijk in de onder­zoeks­pro­ces­sen. De kunstenaars creëerden elk een neerslag in de vorm van een poster, folder, publicatie,... Tijdens de Vrij­dag­avon­den in Kunsthal Gent gaan Kathrin Böhm, Sea­so­nal Neigh­bours en de kunstenaars van Veldwerk III in gesprek over hun nieu­we publicaties. Verwacht je aan een bonte verzameling van onderzoeksvragen voor een (her)verbeelding van de rurale ruimte. 

Meer info vind je hier.

PRAKTISCH

Vrijdag 8 november
20:00 > 22:00
Kunsthal Gent (Lange Steenstraat 14 - 9000 Gent)
Pay What You Can

Beelden © Leontien Allemeersch