KUNSTENPLATFORM PLAN B

Living Equipment 0.4: Pyrolysis oven

Pyrolyse is een techniek om vuur te maken zonder broeikasgas (CO2). Door deze techniek pyrolyseert het verbrandingsmateriaal (biomassa) - dat wil zeggen verbranden zonder zuurstof. Wat uit de oven komt (naast voedsel) is plantaardige houtskool die kan dienen als voedingsbodem, ook wel biochar genoemd.

De 'Living Equipment' is een set van een multi-inzetbaar en zelfontworpen reisuitrusting die groeit en verandert tijdens het onderzoeksproces. Bijvoorbeeld van een overkapping, naar draagbare pyrolyse-oven, hectograaf printkit, multifunctionele bakfiets, herbarium, audio / videorecorder, kasten voor monsters, voedselbibliotheek etc. De 'Living Equipment' is ook een multifunctioneel medium dat gebruikt wordt om te presteren, in onze dagelijkse behoeften te voorzien, installaties te maken, uit te wisselen, te verzamelen en te archiveren tijdens het rondtrekkend onderzoek Stone Soup. De 'Living Equipment' wil relaties aangaan met de ruimtes, de situaties en het landschap dat we tegenkomen.

Inés en Michela zetten eten en onze eetcultuur in als artistiek medium, en stellen zo onze sociale en fysieke omgeving in vraag. Voorzien van niet meer dan een draagbare oven en wat keukengerei, trekken ze met Stone Soup gesprekken op gang met het maken van een gerecht als bindmiddel.

Lees hier meer over het project.