KUNSTENPLATFORM PLAN B

Jolien Naeyaert

ONTMOETING IN HET DWALEN

Vanuit haar caravan onderzocht Jolien wat het precies betekent om ‘ergens te zijn’, en ging zo de dialoog aan tussen zichzelf en het landschap. Welke relatie bouw je op met een tijdelijke verblijfplaats? En hoe beïnvloedt de virtuele ruimte de (perceptie van de) reële plek waarin je je bevindt? Tijdens haar residentieweek verzamelde ze al dwalend audiofragmenten, tekeningen en landkaarten, waaruit ze een collage samenstelde voor het dorp.

Jolien kijkt, schrijft, fotografeert, filmt, beweegt, bevraagt, tekent,... Gefascineerd door de wijze waarop we plekken ervaren, bekijken en begrijpen, onderzoekt ze nieuwe methodieken om zichzelf te oriënteren in tijd en ruimte. Hiervoor sleept ze haar onderzoekscentrum op wielen met zich mee.

BIO

Jolien Naeyaert  (°1989, B) studeerde af als ingenieur-architect aan de UGent en daarna binnen de opleiding Autonome Vormgeving aan KASK Gent. Momenteel werkt Jolien bij Robbrecht en Daem architecten in Gent en schrijft ze voor het architectuurtijdschrift A+.  Haar werk was eerder te zien tijdens de Dag van Architectuur (Heerlen, 2018), de AWAT expo I could have been a dancer  (BLANCO Gent, 2017) en i.s.m. de IJslandse choreografe Bára Sigfúsdóttir bracht ze de performance wOAndering  tijdens Dansand (Oostende, 2017). 

Foto: Still Aftermovie Kunstenfestival PLAN B 2015 © Arn Van Wijmeersch