KUNSTENPLATFORM PLAN B

Rens Cools

BEKEGEM ONAFHANKELIJK

Ik, Rens Cools, verklaar Bekegem op zondag 30 augustus onafhankelijk. Voor één dag, van zonsopgang tot zonsondergang, zal Bekegem zich afscheuren van Ichtegem en zal ik als trotse burgervader me ontfermen over het welzijn van mijn inwoners.

Tijdens de eerste editie van Kunstenfestival PLAN B verklaarde Rens Cools Bekegem onafhankelijk voor één dag. Door zelf de burgemeestersjerp om te doen, een speech te houden in de kerk en naar de bezorgdheden van de Bekegemnaren te luisteren, was Rens de eerste burgervader die “in het teken van de kunsten” zetelde.

BIO

Rens Cools (°1991, B) studeerde in 2013 af als Master in de Vrije Kunsten aan Sint-Lucas Antwerpen, gevolgd door een Master Research in Art & Design aan Sint Lucas Antwerpen. Het werk van Rens is bevindt zich op het kruispunt van sculptuur, video, performance en web art. Deze artistieke vormen onderzoekt hij op een minimale, maar tegelijk radicale manier: Embedded Fiction. Daarin neemt hij verschillende rollen aan, door bewust fictie-elementen te verweven in zijn eigen leven, zodat ze uiteindelijk realiteit worden. Rens had verschillende solo-tentoonstellingen: THE META SHOW, www.the-renscools-collection.com (beide in GALLERY GALLERY, 2018, Antwerpen) en Lorem Ipsum in Space Novilon (Antwerpen).

Foto: Still Aftermovie Kunstenfestival PLAN B 2015 © Arn Van Wijmeersch