KUNSTENPLATFORM PLAN B

Ailsa Cavers

UNDER CONSTRUCTION

In haar praktijk gaat Ailsa steeds in op de relatie tussen 'de kunstenaar' en de manier waarop kunst wordt geproduceerd, behouden en vernietigd. Met Under Construction bracht ze het productieproces van een exacte replica van de prehistorische grotten van Lascaux in Frankrijk in beeld. Hoe kopieer je een volledige archeologische site? In de vorm van een studiobezoek leg je de verschillende stappen af van begin tot eind.

Naar eigen zeggen is Aisla een grafisch ontwerper die zichzelf voordoet als een kunstenaar. Centraal in haar werk staat de manier waarop ambachtelijke kennis van de kunstenaar wordt overgeleverd: over de hiërarchische overlevering van meester naar leerling, tot een handboek voor zondagsschilders.

BIO

Ailsa Cavers (1988, UK) studeerde aan L’École des Beaux Arts (Bordeaux, FR) en behaalde later een master Beeldende Kunsten aan Luca School of Arts in Brussel.  Werk van Ailsa was al te zien op verschillende (internationale) tentoonstellingen in o.a. Parijs (Treize en Castillo/Corrales), Barcelona (Barcelona & Mutt Gallery), New York (56 Bogart) en Frankfurt (Solalanotte).