KUNSTENPLATFORM PLAN B

Benjamin Abel Meirhaeghe

MEA BIG CULPA

De opera Mea Big Culpa weerspiegelt de gevoelswereld van Benjamin met Cara Sposa van Georg Friedrich Händel als muzikale basis. Een vocale improvisatie over liefde en obsessie, over dromen en vuur. 

Benjamin noemt zichzelf bij voorbaat een self-proclaimed narcist en een wannabe contratenor. Zijn excentrieke persoonlijkheid ligt aan de basis van zijn werk, waarbij hij heel bewust ego, schoonheid en gevoelens herdefinieert. Deze kunstenaar hunkert ernaar om een enfant terrible genoemd te worden en vindt dat het publiek daar absoluut getuige van moet zijn.

BIO

Benjamin Abel Meirhaeghe (°1995, B) studeerde performing arts aan de Toneelacademie in Maastricht, met een focus op muzikale performances. Naast zijn solo zangperformances als My Inner Songs en My Protest (i.s.m. Laurens Mariën), waande hij zich in 2018 regisseur met de voorstelling The Ballet (i.s.m. balletdanser Emiel Vandenberghe, Vooruit, Gent). Verdere samenwerkingen zijn The War (Marieke de Zwaan en Daan Couzijn), Het Sterven (Kim Karssen) en Also Sprach Zarathustra (Anna Luka da Silva).