KUNSTENPLATFORM PLAN B

Aay Liparoto

WHAT DEVIOUS CUNTS WE ARE (WORK-IN-PROGRESS)

In de korte documentaire What Devious Cunts We Are (work-in-progress) schetst Aay Liparoto het verhaal van haar buur Charlie Carey in Londen. Een namiddag lang zitten ze samen: Vodka Red Bull en amfetamine voor hem, thee voor haar. Conversaties schipperen tussen familie, gevangenis, kanker en naakte vrouwen, en zoeken tegelijk een evenwicht tussen lachen en huilen. Het wordt al snel duidelijk: Charlie is ‘a chancer, a charmer and a cunt’. Hij is een man met zestien criminele veroordelingen, en een goed hart. What Devious Cunts We Are is een oprecht portret dat uitblinkt in haar eenvoud, en waarin de relatie tussen de personages langzaam vorm krijgt.

Deze film werd tijdens Kunstenfestival PLAN B 2018 ​​samen vertoond met Video Home System van Guusje America. In beide films komt de focus te liggen op de interpersoonlijke relaties van de filmmakers zelf. Met de huiskamer als hoogst individuele setting en het dialect als bindmiddel, openen deze films de dialoog tot gevoelige onderwerpen.

BIO

Aay Liparoto (°1987, US) studeerde in 2009 af aan de Visual Arts Camberwell School Of Arts in Londen om vervolgens in 2015 haar Master Film af te ronden aan KASK Gent. Haar werk is een mengvorm van performance, video, installatie en tekst, waarin ze op zoek gaat naar een vorm van kwetsbaarheid en een zekere subjectiviteit. Tastend naar de grens tussen fictie en non-fictie, snijdt ze onderwerpen als gender, agency en geweld aan.