KUNSTENPLATFORM PLAN B

buren

DEARLY DIALOGUES

In een briefwisseling hielden Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone contact met elkaar. De ene verbleef in New York, de ander in Bekegem. Doorheen tekst en beeld overbrugden ze de plekken die zowel fysiek als symbolisch ver uit elkaar liggen. Zo ontstond een dialoog tussen het dorp en de metropool. Zou er door de uitwisseling een overlapping kunnen ontstaan? Brieven en ander materiaal die doorheen de dialoog ontstonden, worden in verschillende vormen gepresenteerd in Bekegem.

Sinds 2012 werken Oshin en Melissa onder de noemer van buren aan een universum dat zich niet tot een medium laat inperken. Het duo navigeert doorheen thema’s als het vrouwelijke, gemeenschap, wonen, seksualiteit, werk, popmuziek en neoliberale fantasieën. De grens tussen realiteit en droom wordt bespeeld, in werk dat steeds van vorm wisselt.

BIO

Ergens tussen performance, theater en beeldende kunst vind je buren, het collectief rond Oshin Albrecht (1986, B) en Melissa Mabesoone (1988, B). Oshin studeerde aan Sint-Lucas Gent en a.pass in Brussel. Op haar beurt behaalde Melissa na een introductie Wijsbegeerte (Universiteit Gent) een diploma Grafische Kunsten aan het KASK in Gent. buren resideerde eerder o.a. al in Vooruit (Gent), De Brakke Grond (Amsterdam) en Vrijstaat O. (Oostende). Met hun voorstelling Blue Skies Forever was o.a. te zien op festivals als  Theater Aan Zee (Oostende) en Playground (Leuven).