KUNSTENPLATFORM PLAN B

Club Jaecques

Hoe zou de romance van Jack Dawson en Rose DeWitt Bukater er anno 2018 uitzien? Wat als ze hun luxueuze kajuit op de Titanic inruilen voor een ticketje doorheen het luchtruim? Verkleint hiermee, naast de reisduur en hun beenruimte, de kans op een liefdevol verhaal?

Club Jaecques giet deze fictionele adaptatie in een intiem hoorspel. Met de nodige verbeelding en muzikale begeleiding nemen ze je mee op hun Titanic Airlines.

BIO

Het performancecollectief Club Jaecques, opgericht door Daan Borloo (°1993, B), Sam David (°1994, B) en Sam Ecker (°1994, B), brengt doorgaans een hybride mix van tekst, muziek en theater. Met roots in Oostende, maar met de blik op oneindig, blijven deze jonge artiesten op zoek naar uitdagingen buiten de reguliere theaterscène. Eerder dit jaar trokken ze met hun verhalenreeks Die man was me beloofd en nu is ie verloofd langs verschillende huiskamers. Hun audioverhaal Titanic Airlines gaat in première op 10 augustus op het MoMeNT-festival Tongeren. Hun avant-première beluister je tien dagen lang op Theater Aan Zee (Oostende).