KUNSTENPLATFORM PLAN B

Elias Cafmeyer

R37, RINGWEG ROND BEKEGEM

Eindelijk is het zover: één jaar na de goedkeuring en bijna drie jaar na het ontstaan van de plannen gaan we eindelijk van start met de bouw van de langverwachte ringweg rond Bekegem. De R37 is geboren!

In zijn sculpturen werkt Elias doorgaans met ruwe, industriële materialen als beton, metaal en onbewerkt hout. Daarnaast creëert hij ook video-installaties - waarvoor hij, net als bij zijn sculpturen, inspiratie put uit de publieke ruimte. Op een ongedwongen en subtiele manier laat hij deze interageren met de (stedelijke) omgeving en gaat na hoe doorheen wegbewijzering en stedelijke ontwikkeling beweging in een stad georkestreerd wordt. 

BIO

Elias Cafmeyer (°1990, B) volgde de opleiding Ruimtelijke Kunst aan Sint-Lucas Antwerpen. Daar behaalde hij vorig jaar een Master in de Beeldende Kunst, wat meteen verzilverd werd met de STRT Schot prijs. Zijn werk was eerder al te zien in verschillende exporuimtes in Antwerpen zoals Keteleer Gallery en DE Studio. Van 22 juni tot 2 september 2018 exposeert hij in het S.M.A.K. (Gent) als een van de Coming People.