KUNSTENPLATFORM PLAN B

Fedrik De Beul & Olivier Magis

MAY DAY

Met May Day (2017) beland je in Thierry’s woonkamer, waar een dozijn mensen zich verzameld hebben met eenzelfde doel: werk vinden, en liefst zo snel mogelijk. Maar niet alles loopt altijd zoals gepland, en al zeker niet in een hoofdstad als Brussel.

Fedrik De Beul en Olivier Magis scheppen in May Day een zwarte komedie die uitblinkt in zijn eenvoud en scherpzinnige intelligentie. Hoewel deze kortfilm zich richt tot complexe thema’s als economische ongelijkheid, armoede en de eeuwige struggle for a life-and-a-decent-job, is een zweem wrange humor nooit veraf. Een universeel verhaal, geënt op Belgische bodem.

Eerder viel deze kortfilm al aardig in de prijzen op het Kortfilmfestival in Leuven en ging het met de Short Grand Prix lopen in Warschau.

Deze film werd tijdens Kunstenfestival PLAN B 2018 samen vertoond met  I film for you van Damjan Peric. Beide films trachten op een speelse manier precaire onderwerpen als armoede, ziekte en afkomst aan te snijden, maar kennen tegelijk de verscholen solidariteit een prominente rol toe.

BIO

Fedrik  De Beul (1976, B) studeerde in 2003 af aan INSAS (Brussel). Hij begon als productie-assistent en werd daarna productiemanager van internationale documentaire co-producties. Daarna werd hij filmdocent bij het filmarchief Cinematek in Brussel. Eerder maakte hij kort-films als Kong at the Seaside (2006) en August 1914 (2014).

Olivier Magis' (1978, B) auteursfilms werden gerenommeerd op verschillende internationale festivals. Ook zijn TV-documentaire Archibelge (2015) werd al uitgezonden op ARTE, VRT en RTBF. Daarnaast doceert hij de vakken Kunst in het werkveld en Documentairefilm in Hogeschool Brussel.