KUNSTENPLATFORM PLAN B

Marta Galmozzi

Een reeks billboards doorheen Bekegem; witte canvassen, telkens ingevuld door een andere kunstenaar. Deze billboards werden één maand voor het eigenlijke festivalweekend geplaatst en speelden zo ook een rol als aankondiging. 

De chaos van de stad en de onmogelijkheid om het moment er permanent te laten bestaan, inspireerden Marta bij het maken van haar billboard. Vanuit de restanten van posters, tracht ze een vergaan beeld en moment te reconstrueren.  

BIO

Na een opleiding schilderkunst aan de Italiaanse Accademia di Belli Arti G. Carrara, werkte Marta Galmozzi (°1991, IT) in 2018 haar master Fotografie af aan KASK Antwerpen. In haar praktijk creëert Marta doorgaans eigenzinnige en levensgrote collages. Op die manier werkt ze een kenmerkende absurde stijl uit, geïnspireerd door het surrealisme en de nonsense van de dadaïsten. Het menselijk figuur, maar ook alledaagse objecten en afbeeldingen, worden doorgaans uit hun gebruikelijke context geplaatst en vervreemd terug in de ruimte gebracht. Haar afbeeldingen worden zo installaties, waarin ze het tweedimensionale van de fotografie uitspeelt tegenover het driedimensionale van het sculptuur.