KUNSTENPLATFORM PLAN B

Quinten Wyns

OOSTEROEVER

De korte documentaire Oosteroever (2017) schetst een portret van Marnix Verleene, een visser in Oostende. Waar de gelijknamige vissersbuurt in de Koningin der Badsteden langzaam plaats moet ruimen voor hoge, witte woonblokken, weet Quinten Wyns deze doorheen Marnix’ leven op een poëtische manier vast te leggen. Oosteroever brengt het leven van de vissers samen in een gefragmenteerde assemblage: een indirecte afspiegeling op zee plaatst hij op een knappe manier tegenover het leven aan wal.

Oosteroever ging vorig jaar nog in première op het Filmfestival van Oostende, werd vertoond tijdens Filmer à Tout Prix (documentairefestival Brussel) en kreeg een eervolle vermelding van de jury op het Working Title Film Festival (Vicenza, Italië).

Deze film werd tijdens Kunstenfestival PLAN B samen vertoond met  Waithood van Louisiana Mees. In beide films speelt - naast de het doden van de tijd - de rol van het individu/groep binnen een cultuur in crisis een belangrijke rol. Welk radertje zijn zij in deze wereld die steeds meer op zijn fundamenten trilt?

BIO

Quinten Wyns (°1991, B) studeerde af met zijn film Oosteroever binnen de opleiding Film aan KASK Gent.