KUNSTENPLATFORM PLAN B

Simon Van Honacker

WIELERWEDSTRIJD ENKEL VOOR (EX-)INWONERS HEREN (+18) VAN BEKEGEM LANGS EEN VERKEERSVRIJ PARCOURS MET START EN AANKOMST IN DE DORPSTRAAT.

Voor PLAN B maakte Simon een uniek audiowerk Wielerwedstrijd enkel voor (ex-)inwoners heren (+18) van Bekegem langs een verkeersvrij parcours met start en aankomst in de Dorpstraat, geregistreerd tijdens het gelijknamige event in Bekegem. Deze field recording  was gebaseerd op hetzelfde principe dat hij doorheen zijn afstudeerproject Observaties in Vlaanderen hanteerde: audio-opnames geregistreerd op verschillende plekken in - jawel - Vlaanderen. Onder meer te vinden in zijn lijst van luisterstukken: de re-enactment Slag bij Passendale, de Paasmis in Lichtervelde én het dierenpark Planckendael. Simon trok langsheen deze verschillende evenementen, samenkomsten of omgevingen in Vlaanderen en vatte hun tijdelijke collectiviteit en ambiance.

BIO

Simon Van Honacker (°1994, B.) studeerde Mediakunst aan KASK Gent. Zijn praktijk evolueerde steeds meer richting audiowerk en radio, wat hij ten volle benut in zijn radioshow Dateless Daze op Villa Bota en als mede-oprichter van het radiostation Radio Roeien met Riemen binnen het KASK. Eerder was Simons werk te zien tijdens Night Shift in Beursschouwburg (Gouvernement, Brussel) en was hij mede-organisator van SCRPR-exposities binnen en buiten de KASK-muren.