KUNSTENPLATFORM PLAN B

Willem de Haan

GATES FOR BEKEGEM

Multidisciplinair kunstenaar Willem de Haan maakte voor Kunstenfestival PLAN B 2018 een serie poorten voor bekende en onbekende plekken in het dorp. Deze poorten waren de letterlijke en figuurlijke link tussen het leven op straat en in huis. Ze nodigden de bezoeker uit om met de bewoners in gesprek te gaan.

Het werk van Willem functioneert doorgaans als een eerbetoon aan de grappige en absurde situaties waarin hij zich dagelijks bevindt. In een vorig leven reageerde Willem daarop met een grap, maar een grap vraagt om reflectie. Want bulderlachen doe je pas eens je de grap ook écht snapt. Omdat hij wil dat zijn werk meer is dan ‘zomaar een grapje’, benadert hij een serieus en kritisch gegeven vanuit een cartooneske, sculpturale, interactieve en soms lachwekkende positie.

BIO

Willem de Haan (°1996, NL)  studeerde in 2017 af aan de opleiding Fine Art/BEAR (Base for Experiment Art & Research) binnen ArtEZ, Arnhem. Willem exposeerde op Civil Disobedience in het Gentse In De Ruimte, en was daarvoor te zien op verschillende exposities in Nederland en daarbuiten.