KUNSTENPLATFORM PLAN B

Menzo Kircz

ONDUIDELIJKE CORRESPONDENTIES

Vanaf vandaag is er van alles aan de hand. 
Een tastbaar vlak ligt voor ons. 
En alles komt voorbij.
En alles gaat voorbij.
Soms moet de zon wat vaker opkomen, voordat het echt een nieuwe dag is.

Onduidelijke Correspondenties is de afstudeervoorstelling van (theater)maker Menzo Kircz. Een zoektocht naar een taal en gezamenlijke ruimte, gespeeld aan tafel, met een publiek zo groot als er mensen om de tafel passen. 

In aanloop naar Kunstenfestival PLAN B 2018 organiseerde Menzo ook een workshop. In de geest van zijn voorstelling 'Onduidelijke Correspondentie's deed hij een beroep op de verbeeldingskracht van het publiek. Niet het perfecte plot primeerde, maar het grootste verhaal achter de kleinste objecten. 

BIO

(Theater)maker Menzo Kircz (°1989, NL) studeerde af aan de opleiding Drama van KASK Gent. In en door zijn werk analyseert en de/reconstrueert Menzo de wereld, en probeert haar zo beter te begrijpen. Daarbij maakt hij gebruik van niet-spectaculaire objecten en gepikte verhalen. Ook is Menzo al een lange tijd op zoek naar wat de dingen en de woorden nu eigenlijk met elkaar te maken hebben, en welke rol de mensen daar precies in spelen. 

Credits

Dramaturgie: Pim Cornelussen & Marie Peeters
Coaching: Benjamin Verdonck & Sébastian Hendrickx
Met de steun van De Brakke Grond & Festival Cement
Met dank aan Frederik Le Roy, Timme Afschrift, Salomé Mooij, Elly Van Eeghem, Leontien Allemeersch, Eva March, Han Ruiz Buhrs, Joeri Happel, Mats Van Herreweghe, CAMPO, Festival Cement, De Brakke Grond, Grégory Abels, Fabrice Delecluse, KASK Drama, The Young, Christine De Smedt, Freek De Craecker, Arne De Tremerie, ...

Notities